-L’oli es pot versionar, i jo en faig la meva versió.
L’oli d’oliva verge extra
és una rampa, un trampolí de creativitat. Ho té ben clar la Rosa, que fa
gominoles d’oli. Petits daus gelatinosos amb ressons d’oli. Bé dolces
–arrebossades amb sucre-, bé salades –farcides d’anxova o formatge rocafort-,
les gominoles d’oli clouen o enceten els àpats de forma xocant i poc vista.
La Rosa és curiosa. Li
agrada buscar noves receptes. La Rosa té un canal a Youtube:
lacocinafacildemani. Té més de 6000 subscriptors. S’hi pot estar des d’un matí
fins a tres dies, enregistrant i editant un vídeo de cuina. I, en els plats que
elabora –carpaccio de figues, cigrons
amb pop i rap, pastís de patata farcit de salmó i xampinyons, filets de lluç
amb verdures, pollastre a la mel amb arròs de colors-, sempre fa servir oli
Degustus, de la cooperativa de la Granadella. L’ensenya a càmera i, de retruc,
en fa propaganda. Com ha de ser. Tothom hauria de fer propaganda dels fruits
del seu terrer.
La propaganda deu ser prou
efectiva, perquè les subscriptores d’Amèrica Llatina, que no tenen oli d’oliva
verge extra o els costa massa quartos, pregunten a la Rosa quin aliment
equivalent a l’oli poden fer servir. Promoure l’oli és com llençar una pedra a
l’aigua: el primer cercle és petit, però els cercles següents cada cop són més
grans i arriben més lluny.
Les receptes de la Rosa
són fàcils, com el nom del canal indica, però volen ser originals i diferents.
D’aquesta manera, atorga valor afegit a l’oli i pot atreure un públic nou a
l’oli d’oliva verge extra. D’allà o d’aquí, grans o petits, han de veure, han
d’entendre que l’oli és tan modern com el menjar italià, asiàtic o
nord-americà.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada