dissabte, 27 de febrer del 2016

Amor particular

Feia molt temps que no ens trobàvem. Massa. Però, abans i tot de seure a taula, tornàvem a ser els estudiants de Ciències Polítiques i Sociologia de fa vint anys.
Vam exposar quins camins ens havien dut a aquell sopar i quins camins s’obrien a davant nostre. Si havíem rodat el món o si havíem tornat al Born. Si per ventura ens hauríem imaginat mai, quan estudiàvem a l’Autònoma, què faríem tot allò que hem acabat fent.
Vam parlar de política, el nostre amor particular, però tampoc gaire. Perquè ara hi havia espai per a la família –amb fills o sense-, els monòlegs, la literatura, la música, la teca i el vi. Van aparèixer els professors de la facultat, però no per parlar de Teoria i Ciència Política, sinó com a font inestroncable d’anècdotes i somriures. Vam recordar els politòlegs i sociòlegs que no havien pogut acudir, i ens vam prometre que acudirien a la propera trobada.
Havien passat vint anys i tornàvem a tenir vint anys. La carrera no era el nostre passat: era el nostre present.
I en aquest present vivim.

5 comentaris:

  1. Molt xulo, Ignasi!!!
    Ramon

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Ignasi. Viure el present a vegades costa i en voldríem fugir, però no d'un present com el que expliques.
      Acabo d'encarregar dos exemplars de "Històries de mar...". Com que vaig escriure "Viatge d'aigua" fent el mateix itinerari, ara em fa curiositat.
      Salutacions.

      Elimina
  2. Gràcies, Ramon! Hi ha part de tu, en aquest article... I Olga, si el dia de Sant Jordi emb busques, seré a la Rambla de Tarragona. Et puc signar els llibres, si vols.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¿A quina hora seràs a la Rambla? Jo no signaré, malgrat treure "La crisi dels 80" (Meteora). No m'agrada ficar-me entre la gentada, però si puc et buscaré.

      Elimina
  3. A les 12 a l'Adserà. A les altres llibreries, encara per confirmar.

    ResponElimina