diumenge, 4 de setembre del 2011

Els superfuncionaris

Estudis recents assenyalen que tots els funcionaris son uns ganduls, uns malcarats, uns barruts, uns irresponsables, uns trinxeraires, uns fatxendes, uns mediocres i uns aprofitats. Que només es cuiden de defensar els propis interessos, i que els importa un rave atendre les demandes dels administrats. Que practiquen reiteradament l’absentisme laboral, que no es volen mullar mai per res, que no saben mai res, que contesten sempre "Torni vostè demà". I que cobren -Déu del Cel!- quantitats troposfèriques, estratosfèriques, mesosfèriques, ionosfèriques, termosfèriques i exosfèriques en relació al temps que efectivament treballen.
És per aquest motiu, doncs, que el govern s’ha decidit a fotre mà a l’assumpte. Encara no hi ha res del cert, però segons informacions de Ràdio Macuto, s’està investigant -secretament, és clar- com crear una nova raça de funcionaris. A partir de les tècniques més avançades en reproducció assistida, clonació i empelts de fruiters s’és a punt d’obtenir funcionaris més alts, més forts, més ràpids, més guapos, més treballadors, més competents, més compromesos, més simpàtics i que cobrin menys que els funcionaris de tota la vida. A curt o mig termini, la nova classe de servidors públics acabarà desplaçant de les seves poltrones les paparres que actualment infesten la funció pública.
Si tot això és verídic, enlloc de funcionaris ben aviat tindrem superfuncionaris, gent formadíssima que tindrà totes les qualitats, totes, i cap defecte, cap ni un. I no serà gens estrany que, el dia que a algú li passi pel cap engegar-los a dida simplement per ser com són -la capacitat de l’espècie humana per queixar-se és il·limitada-, ho acceptin de bona gana i fins i tot els donin les gràcies. Encara que sàpiguen de bona tinta que qui els malda és un indocumentat, un baliga-balaga, algú que així treu a passeig els seus dimonis interiors o, molt pitjor, un funcionari frustrat.

3 comentaris:

  1. I en lloc de "reproducció assistida",no es podria fer com sempre s'ha fet. Triar els millors funcionaris (i funcionàries) -què sempre n'hi hauran alguns de bons-, tancar-los en una habitació amb bon menjar i millor beure i deixar-los que vagin gent.
    Salut, força i república!!

    ResponElimina
  2. i aquests funcionaris cobraran de veritat una estrasfèrica o exosfèrica nòmina???
    On cal apuntar-se perquè me n'empeltin un bocí?

    ResponElimina