dijous, 22 de desembre del 2011

Nosaltres, classe mitjana

A la facultat em van ensenyar que, les crisis econòmiques, les paguen les classes mitjanes. Jo, jovenot i mantingut pels pares, li vaig donar la importància que llavors li havia de donar: poca. Però ara, com a vagó de cua d’una altra família, comprovo que aquell ensenyament era –és- una veritat com un temple.
Impostos amunt, preus amunt, hipoteques amunt. Salaris avall. La classe mitjana d’aquest país, formada per funcionaris, assalariats, professionals liberals i fins i tot per pagesos de les Garrigues, cada cop tenim menys poder adquisitiu i som més pobres. De moment, acceptem les dures i doloroses polítiques del nostre govern, perquè les creiem necessàries per reparar l’empastre econòmic.
Però si passa el temps i la cosa no millora, potser a la classe mitjana ens pujarà la mosca al nas. Si veiem que els de baix no paguen perquè no poden, que els de dalt no paguen perquè no volen, i que nosaltres, que som al mig, hem de pagar sí o sí, al final n’haurem de fer una de grossa. Per la part que em toca, no m’agrada fer soroll, però encara menys que em prenguin el poc cabell que tinc.

Nota: Aquest article apareix al número 309 del quinzenal SomGarrigues (del 23 de desembre de 2011 al 5 de gener de 2012).

5 comentaris:

  1. Paguem la crisi ara i, a més, els catalans paguem bona part de les crisis i fins i tot les vaques grasses de l'estat espanyol d'ençà que es va inventar l'Espanya de les autonomies. Alguna vegada veurem reconèixer, si més no, el nostre sacrifici? Ja no parlo de compensar...

    ResponElimina
  2. A veure si se'ns reconeix deixant-nos marxar d'una punyetera vegada, Eduard...

    ResponElimina
  3. Ui, i que fariem tots solets??? Estariem en mans de Montillas, Chaconas, Mas de lo mismo i Uriels desmanegats, i de Jans que brinden amb cava francés... El problema no rau en tenir més diners, sinó en administrar els que tenim, i en tot cas, quan la casa està endreçada, demanar recursos i exigir responsabilitats -per exemple, perquè Montilla està al Senat i Castells a casa seva, quan són els culpables que el dèficit de la Gencat sigui tres vegades superior al que es va acordar??? Albert Raül

    ResponElimina
  4. Discrepo, Albert Raül. Crec que estaríem millor sols, la qual cosa no vol dir que estiguéssim bé del tot. I pel que fa a administrar millor i a demanar responsabilitats, completament d'acord.

    Bones festes!

    ResponElimina
  5. Bones a tots, Ignasi tens tota la raoooo, q ens deixin marxar, així podrem controlar els lladres de casa nostra i no tota la "spain". Visca Catalunya Independent i lliure. Dewwww

    ResponElimina