dijous, 21 de juny del 2012

No paguem?


Abans, per anar de Reus a Sarroca, anàvem per carretera fins a Montblanc, hi agafàvem l’autopista i sortíem a Alfés, a quinze quilòmetres del meu poble.
Des de fa dos mesos, coincidint amb la campanya del #novullpagar, hem variat la ruta. Ara passem per l’altre costat, per Falset i Móra la Nova. El viatge dura més, però també degustem més el paisatge: els últims contraforts del Baix Camp, els molins de vent del Coll de la Teixeta, les vinyes pictòriques del Priorat, l’Ebre amic i amat, l’església vella de Garcia, el Pas de l’Ase, l’horta de Vinebre, la nuclear d’Ascó, els molins de vent de la Fatarella, les terres frescals de Maials, els molins de vent d’Almatret, el campanar de Llardecans, els molins de vent de la Granadella, les seques serres de Torrebesses i el castell, els masos de volta, els olivers i la Vall Major de Sarroca.
Quan arribem a Flix, a mitja hora del meu poble, parem a l’àrea de servei de la Freixa. Jo poso gasolina i les xiques baixen a estirar les cames. Amb els diners que ens estalviem de l’autopista, sa mare els paga una bossa de patates. I encara en sobren.

Nota: Aquest article apareix al número 322 del quinzenal SomGarrigues (del 22 de juny al 5 de juny de 2012).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada