divendres, 12 d’abril del 2013

Marges, de Roger Vilà Padró

Marges, de Roger Vilà Padró, és l'últim llibre que he llegit. Marges és una novel·la protagonitzada per un xic que se'n va a viure un mes en un mas al mig del Montsant. Amb l'objectiu, o l'excusa, de fer un inventari sobre els marges del Montsant i el Priorat, el xic fa excursions a peu i en cotxe per una comarca seca, abrupta i amb molt caràcter. També baixa sovint a Margalef, on retroba els amics dels estius de la infància i adolescència. I reflexiona. Reflexiona molt. Sobre el sentit de la seua vida fins al moment, com a partir del moment present. Farcida de referències als autors clàssics, de jocs de paraules amb la paraula "marges", i amb un llenguatge molt precís i respectuós amb la variant dialectal de "Margalep", Marges és una novel·la altament recomanable a propis i estranys. Marges és el tercer volum de la Col·lecció Museu de la Vida Rural. De l'anterior llibre de la col·lecció, Cròniques rurals, també en vam parlar aquí.

4 comentaris:

 1. Gràcies per aquesta entrada, Ignasi. Diumenge vinent, dia 21, a les 12 del migdia, presentem el llibre a Margalep, al museu de l'oli. Si et vaga, ja ho saps.

  Una abraçada,

  Roger Vilà

  ResponElimina
 2. Gràcies, Roger, per la invitació, però no podré vindre. Desitjo que et vajo molt bé i vengos molts llibres!

  ResponElimina
 3. Sembla interessant. A banda dels marges que s'escriuen, l'estudi dels marges diversos és una bona escola de pedra i de feina.

  ResponElimina
 4. S'han de fer i refer molts marges al llarg de la vida, Glòria!

  ResponElimina