dimecres, 3 d’abril del 2013

Llibres i TV3


Cada any igual. Pels volts de Sant Jordi, TV3 ens informa de novetats editorials per parar un tren. No volíeu llibres? Doncs teniu dues lleixes! I clar, arriba Sant Jordi, i un no sap on tocar vores. Sort que, de bon matí, abans que obrin les llibreries, TV3 ens diu quins llibres es vendran més!
Ara bé, la resta de l’any, de llibres, a TV3, poca cosa. L’últim best-seller anglosaxó, la reedició de les obres del Nobel de Literatura i alguna obra en català d’algú que escriu en català. Habitualment, són les primeres espases, els millors, qui surten a la tele: Cabré, Sánchez-Piñol, Margarit, Espinàs o Monzó. Però, de tard en tard, es cola algú que, ves per on, treballa a TV3.
Els escriptors perifèrics, aquests que viuen massa lluny de Barcelona, ho tenen pelut per fer sortir els seu llibres a TV3. Pobres Tibau, Subirats, Pané, Usall, Palazón o Valls-Calçada! Pobrasses Aliern, Arasa, Bertran, Mulet, Vidal-Conte o Fabregat! Si tenen sort, per Sant Jordi, quan la càmera enfoqui les roses, els seus llibres s’intuïran al fons de la imatge.

Nota: Aquest article apareix al número 343 del quinzenal SomGarrigues (del 12 al 25 d'abril de 2013)

4 comentaris:

  1. Em fa l'efecte que molts escriptors de Barcelona són menys coneguts a la seua ciutat que la majoria dels perifèrics a la seua pròpia terra. Deixo de banda la qualitat de la seua obra, d'uns i dels altres, que és materia molt opinable.
    De tota manera, Ignasi, i parlo en veu baixa, com costa trobar un bon peix entre tanta morralla; i que consti que m'agrada menjar morralla de tant en tant, potser ins i tot en menjo massa.

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina